Harian Metro - Gambar Edit Yang Fail!

by | | Follow me on Twitter
Siapa ada baca akhbar Harian Metro hari ini yang bertajuk "Jasad Bayi Masih Sempurna"? Bagi yang belum, sila rujuk DISINI. Sememang kisah jasad bayi perempuan yang masih sempurna walaupun sudah disemadikan puluhan tahun lalu, menarik perhatian Khai. Namun disebalik cerita tersebut, ada satu lagi yang menarik perhatian Khai iaitu gambarnya.

Lihat dulu gambarnya.


Nampak tak apa yang tidak kena? Jika masih tak nampak, sila rujuk gambar dibawah dimana Khai dah bulatkan beberapa keanehan dalam gambar tersebut.


Pertama, perhatikan bulatan di mana tangan kiri lelaki yang mengangkat jasad budak perempuan itu. Nampak seperti terapung bukan?? Jika kurang yakin, lihat pula tangan kanannya pula. Adakah jasad ini terapung atau lelaki tersebut melambong jasad tersebut ke udara?? Mana satu lebih logik? Pastinya kedua-dua pun tak logik! Hahaha.

Kedua pula, lihat bulatan di bawah kangkang lelaki tadi. Kenapa terdapat kaki yang tidak tahu milik siapa? Kalupun korang menyatakan kaki tersebut milik lelaki berbaju belang itu, kenapa pula kedudukkan kakinya kelihatan agak mustahil?

Jadi tidak salah jika Khai beranggapan gambar tersebut telah diedit dengan FAIL!!

UPDATE 7/1/2014: Akhbar Harian Metro menafikan gambar itu diedit. Klik SINI. Setelah merujuk beberapa gambar tambahan yang dikongsikan oleh akhbar Harian Metro, Khai akui tersalah anggap terhadap gambart tersebut. Ianya memang benar. Jadi betullah kata orang, satu gambar tidak menceritakan kejadian sepenuhnya.
Share the knowledge by click Tweet this!, Plus It! or Share It!

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
Copyright © 2014. BelogKhairul - Blogger Designed by Kyrul | SeriusBlogger
laman ping busuk