LMI #1: Superman Is Dead - Sunset di Tanah Anarki

by | | Follow me on Twitter
Mungkin band punk rock dari Indonesia kurang popular atau dikenali oleh pendengar muzik mainstream tempatan berbanding band-band pop Indonesia yang kerap mendapat perhatian. Biarpun begitu, Khai percaya pengaruh band seperti ini sudah ada di Malaysia dan mula berkembang sedikit demi sedikit.



Jadi sebagai pembuka segmen LaguMingguIni, Khai ingin berkongsi sebuah lagu daripada band punk rock Superman Is Dead (SID) iaitu Sunset di Tanah Anarki. Unik bukan tajuk lagu ini?? Melihat pada tajuk saja sudah pasti korang dapat meneka, mengenai apakah lagu ini. Betul tak? Jika korang jawab mengenai cinta. Tekkk (bunyi buzzer). Korang betul. Tapi bukan sebarang lagu cinta tau.

Dengar dulu lagu ini okay!


Lirik:
Andaiku malaikat, kupotong sayapku dan rasakan perih di dunia bersamamu
Perang kan berakhir, cinta kan abadi, di tanah anarki romansa terjadi

Desing peluru tak bertuan, hari-hari yang tak benderang
Setiap detik nyawa ini kupertahankan untukmu
Alasanku ada di sini, dan parasmu yang kurindukan
Di neraka kan kumenangkan, hariku bersamamu

Dalam gelisahku menunggu, berita tentang gerilyamu
Semerbak rindu kuasai udara panas ini
Sepucuk surat telah tiba, dan senja pun ikut berdebar
Kalimat indah dan kisahmu tentang perang dan cinta

Kubasuh luka dengan air mata
Oh hatimu beku, serta jiwamu yang lelah
Tak henti lawan dunia dengan mimpi besar untuk cinta
Dan jalanmu tuk pulang, di ujung waktu kan ada cahaya
Itulah aku, raihlah mimpimu

Bagaimana? Okay tak?

Ohya, Khai ingin meminta kepastian korang semua yang dah dengar sama ada melodi lagu ini seperti sesuatu yang pernah kornag dengar. Khai rasa begitu tapi tak ingat lagu apa. Huhuhu.

Jika suka lagu ini, sila kongsikan kepada semua. 
Share the knowledge by click Tweet this!, Plus It! or Share It!

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
Copyright © 2014. BelogKhairul - Blogger Designed by Kyrul | SeriusBlogger
laman ping busuk